Eläintarhaan avataan ulostenäyttely

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suosittuun tsekkiläiseen eläintarhaan avataan kirjaimellisesti haiseva osio. Se on pyhitetty kokonaan eläinten erilaisille ulosteille. Prahan museon uusi pysyvä näyttely vie eläintarhan vieraat kakan kiehtovaan maailmaan.

Näytillä on lukuisten eri eläinlajien eri kokoisia, värisiä ja muotoisia jätöksiä. Ulosteita ei ole kerätty pelkästään nykyisiltä eläinlajeilta. Esillä on Associated Press -uutistoimiston mukaan myös jo sukupuuttoon kuolleiden lajien fossilisoituneita jätöksiä.

Eläintarhan johtajan Miroslav Bobekin, jonka sukunimi tarkoittaa tsekiksi kakkaa, mukaan näyttelyn inspiraationa toimi amerikkalaisen Geroge Frandsenin internetissä toimiva ulostemuseo. Eläintarha on myös julkaisemassa uuden painoksen Encyclopedia of Excements -uloste-ensyklopediastaan.