Liikunnanopettaja on sankari – taklasi aseistetun kouluampujan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen liikunnanopettaja on julistettu sankariksi nopean toimintansa ansiosta. Hän tuli ehkäisseeksi mahdollisen kouluammuskelun. 18-vuotias oppilas nähtiin saapumassa luokkaan haulikon kanssa Oregonin Portlandissa sijaitsevassa Parkrose High Schoolissa.

Tilannetta todistanut Keanon Lowe kuitenkin ehti taklaamaan nuoren ennen kuin hän ehti satuttaa ketään. Lowe työskentelee koulun jalkapallo- ja juoksujoukkueiden valmentajana sekä vartijana. Hän on myös aikoinaan pelannut amerikkalaista jalkapalloa Oregonin yliopiston joukkueessa.

Buzzfeedin mukaan koulun henkilökunnan jäsen pidätteli haulikon kanssa luokkaan saapunutta oppilasta poliisien saapumiseen saakka. Lowe kertoi Twitterissä olevansa vain onnellinen, että hän on hengissä ja oppilaat ovat turvassa.