Donald Trumpin twiiteistä skandaali – käski poliitikoita muuttamaan takaisin kotimaihinsa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump käyttää Twitteriä äänitorvenaan. Hän harvoin sensuroi tai konsultoi PR-alan ammattilaisia omissa sanomisissaan. Siksi sosiaalisen median viestit ovat ajaneet hänet usein arvostelun kohteeksi.

Nyt Donald Trump on käskenyt maahanmuuttajataustaisia kongressiedustajia muuttamaan takaisin kotimaihinsa. Hän twiittaa, että ei ymmärrä miten epävakaista valitoista Yhdysvaltoihin muuttaneet voivat neuvoa suurvaltaa toimimaan paremmin. Hänen mukaansa maahanmuuttajien tulisi hoitaa ensin oma kotimaansa kuntoon, ja tulla sen jälkeen arvostelemaan muita.

Donald Trumpia on syytetty rasismista. Kaikilla Yhdysvaltojen kongressin jäsenillä on maan kansalaisuus. Mukana on kuitenkin poliitikkoja, joiden vanhempien juuret ovat Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Ainoastaan Ilhan Omar on muuttanut Yhdysvaltoihin lapsena Somaliasta sisällissodan aikana, kun kaikki muut edustajat ovat syntyneet Yhdysvalloissa, CNN uutisoi. Donald Trumpin omat isovanhemmat muuttivat Yhdysvaltoihin Saksasta ja hänen vaimonsa on slovenialainen.