Lotuksen uusi hyperauto kulkee sähköllä – akun voi ladata 9 minuutissa

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ensi vuonna markkinoille tuleva Lotuksen uusi hyperauto on nähnyt päivänvalon. Kyseessä on täysin sähköllä kulkeva Evija-niminen superauto, joka on jo nyt luokiteltu maailman parhaaksi. Niitä valmistetaan ainoastaan 130 kappaletta.

Mikäli takataskusta löytyy 1,9 miljoonaa euroa, voi autotalliinsa hankkia ensi vuonna markkinoille tulevan Lotus Evijan. Hyperauto kiihtyy nollasta sadan kilometrin tuntivauhtiin kolmessa sekunnissa. Sen huippunopeus on 322 kilometriä tunnissa. Sähköllä kulkeva luksusauto on saanut ulkomuotonsa inspiraation 1950-luvun ralliautoista, joten Evija myös näyttää sikarikkaiden ajoneuvolta.

Lotus Evijassa on valmiudet käyttää jopa 800 kilowatin laturia, jolloin sen akun voisi ladata täyteen yhdeksässä minuutissa. Markkinoilla oleva ja tällä hetkellä tehokkain 350 kilowatin laturi lataa auton akun täyteen 18 minuutissa. Täydellä akulla huristelee noin 435 kilometriä, Engadget uutisoi.