Pää sekaisin millä hyvänsä – nyt vedetään jo hyönteismyrkkyjä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ihmiset ovat ryhtyneet sekoittamaan ampiaismyrkkyjä metamfetamiiniin Yhdysvalloissa. Pelkästään West Virginian alueella on raportoitu kolme yliannostusta viikon sisään. Myrkkyä ruiskutetaan myös muiden huumeiden päälle tehostamaan vaikutusta.

Wasping-termiä käytetään kuvastamaan uusinta amerikkalaista huumetrendiä. Hyönteismyrkyn käyttäminen antaa samankaltaisen olotilan kuin tavallisen metamfetamiinin käyttäminen, mutta sillä voi olla todella kohtalokkaat sivuvaikutukset elimistölle. Myrkyt aiheuttavat usein allergisia reaktioita. Myrkkyjä lisätään huumeisiin tai niistä valmistetaan kokonaan oma annoksensa poltettavaksi tai suoneen ruiskutettavaksi, WCHS uutisoi.

Ampiaisten tuhoamiseen käytettävien myrkkyjen on kerrottu aiheuttavan runsasta turvotusta sekä käsien ja jalkojen punotusta. Ne voivat aiheuttaa myös halvaantumisen tai kuoleman. Myrkky on kuitenkin puhdasta huumetta edullisempi vaihtoehto saada pää sekaisin, sillä yksi pakkaus maksaa alle viisi euroa.