UV-valo paljasti – näin paljon virtsa roiskuu ympäriinsä vessassa

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni mies luulee virtsaavansa siististi, mutta totuus saattaa olla jotain aivan muuta. Tämä käy ilmi kylpyhuonetuotteita valmistavan QS Suppliesin tuoreella videolla. QS Suppliesin mukaan 69 prosenttia miehistä virtsaa seisaaltaan.

Kaksi kolmasosaan yrittää tähdätä virtansa tavalla, jonka tarkoituksena on vähentää roiskumista. Kuusi kymmenestä on kuitenkin myöntänyt virtsaavansa joskus hands free -tyylillä ja puolet ovat joskus kokeilleet, kuinka kaukana he voivat seistä osuen silti pönttöön.

Videolla virtsaamissessioita on kuvattu UV-valolla. Se paljastaa kuinka paljon nestettä roiskuu ympäriinsä, vaikka virtsaaja ei itse tajuaisikaan sitä.

Eniten nestettä roiskuu silloin, kun mies tähtää suoraan veteen. Roiskumista tapahtuu myös virran osuessa pöntön takaseinämään. Optimaalinen tapa virtsata onkin tähdätä etummaiselle laidoille, jolloin roiskumista tapahtuu huomattavasti vähemmän.