Poliisi muistuttaa: Vanhempien tiedettävä missä nuoret ovat ja mitä tekevät

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjanmaan poliisilaitos on julkaissut tiedotteen, joka on pätevä kaikkien teini-ikäisten ja lasten vanhemmille. Kesällä järjestetään lukuisia yleisötapahtumia, joissa on myös runsaasti nuorisoa. Jokaisen vanhemman on tiedettävä lastensa menoista ja teoista.

– Pietarsaaren Jaakon päivät järjestetään 21.–28. heinäkuuta. Tilaisuudessa houkuttelee Pietarsaaren keskustaan ja puistoihin myös paljon nuoria. Pääasiassa nuoret käyttäytyvät hyvin, mutta valitettavasti eivät aivan kaikki ja osa nuorista käyttää myös päihteitä, poliisi myöntää.

Pohjanmaan poliisilaitos vetoaa nyt vanhempiin. Lasten kanssa olisi hyvä sopia yhteiset pelisäännöt ja olla illan mittaan heihin yhteydessä, että vanhemmat tietävät missä nuoret ovat, missä kunnossa ja kenen seurassa. Poliisin toivomus on että vanhemmat vievät ja hakevat itse lapsensa ja vastaavat tarvittaessa puhelimeen.

– Vanhempien on oltava myös itse sellaisessa kunnossa, että pystyvät noutamaan lapsensa milloin tahansa. Vastuu lapsista on vanhemmilla.