Vadelman satokausi on alkanut Suomessa – tehomarja parantaa myös mieskuntoa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Marjanviljelijäin liitto tiedottaa, että suomalaisen vadelman pääsatokausi on alkanut. Vadelma on runsaasti kuitua sisältävä marja, joka pursuaa vitamiineja, antioksidantteja ja erilaisia hivenaineita. Parhaimmillaan hyödyt saavuttaa tuoreeltaan nautittuna.

Sen lisäksi, että marjoja kutsutaan superfoodiksi, voi niitä nauttimalla parantaa makuuhuone-elämää. Vadelmissa olevat ainesosat vaikuttavat kehon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja siten parantavat myös makuuhuone-elämää. Etenkin miehet hyötyvät vadelmista ruokavaliossaan säännöllisesti nautittuna. Vadelmien siemenissä on runsaasti sinkkiä, mikä on elinehtona terveelle spermalle.

Sinkki auttaa myös naisia kiihottumaan nopeammin. Vadelmien antioksidanttimäärät ovat omiaan verenkierron paranemiselle. Tämä puolestaan nopeuttaa erektion syntymistä. Vadelmissa on runsaasti C- ja E-vitamiineja, joiden tiedetään edesauttavan ihmisten sukusolujen hyvinvointia. Lisäksi vadelmat toimivat tehokkaana hormonitasapainon säätelijänä ja vähentävät stressiä. Punaiset vadelmat, eli vaapukat kasvavat villeinä avohakkuualueilla, puistoissa ja puutarhoissa.

Vadelman pääsatokausi on alkanut! Vadelma on arvostettu herkku ja kaiken lisäksi terveellinen. Jo vanha kansa käytti vadelmaa lääkekasvina. Joko olet korkannut tämän kesän ensimmäisen vadelmarasiasi? 😋

Publiée par Omenat & Marjat sur Vendredi 19 juillet 2019