Mies löysi tupakka-askista kuvan amputoidusta jalastaan – kuvaa käytettiin ilman lupaa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tupakka-askien kyljissä on nykyään usein graafisia kuvia, joiden tarkoituksena on saada asiakkaat miettimään kahdesti tupakointia. Erään miehen yllätykseksi askista löytyi kuva hänen amputoidusta jalastaan.

Ranskan Metzissä asuvan 60-vuotiaan miehen mukaan kuvaa oli käytetty ilman hänen lupaansa. Kuvassa nähdään jalan tynkä ja teksti, jonka mukaan tupakointi tukkii valtimot. Mies sai tietää kuvasta poikansa kautta.

Asianajaja Antoine Fittanten mukaan jalan menettämisellä ei ollut todellisuudessa mitään tekemistä tupakoinnin kanssa. Hänen päämiehensä oli menettänyt jalan ampumatapauksen yhteydessä Algeriassa. Kuva otettiin sairaalassa, jossa mies sovitti jalkaproteesia.

Fittante on Independent-lehden mukaan ottanut yhteyttä tupakka-askien kuvien jakelusta vastaavaan Euroopan komissioon asian tiimoilta. Hän on myös pyytänyt sairaalaa selvittämään, kuinka kuvat päätyivät ulkopuolisiin käsiin.