Rajavartiolaitos löysi sukellusveneestä yli puolen miljardin huumeet

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain rajavartiolaitos paikansi itäisellä Tyynellä valtamerellä sukellusveneen, jonka epäiltiin salakuljettavan huumeita. Rajasissien urotyö on tallennettu videolle kansainvälisillä vesillä kuvattuna lähellä Kalifornian San Diegoa.

Rajavartiolaitos pyytää sukellusvenettä pysähtymään ja antautumaan. Käskyistä huolimatta vene jatkaa matkaansa. Yksi viranomaisista päättää hypätä sukellusveneen päälle ja onnistuu hakkaamaan sukellusveneen luukkua vaatien sen sisällä olevia salakuljettajia antautumaan.

Lopulta toinenkin mies hyppää sukellusveneen päälle ja heidän kypärissään olevat kamerat kuvaavat operaation lähietäisyydeltä. Luukku aukeaa ja matkustajat pidätetään. ABC 7:n mukaan kyseessä oli pitkäaikaisen salakuljetusoperaation tutkinta, jonka ansiosta sukellusveneestä takavarikoitiin 17.700 kiloa kokaiinia ja 420 kiloa marihuanaa. Huumeiden katukauppa-arvo oli 507 miljoonaa euroa.