Vaasa Festivalin avauspäivä oli menestys

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uudistuksia kokenut Vaasa Festival käynnistyi eilen perjantaina ja keräsi Vaasan sisäsatamaan noin 8.000 kävijää. Festaripäivä oli lopulta loppuunmyyty. Esiintymislavoilla nähtiin esimerkiksi Apocalyptica, Don Huonot, Veronica Maggio, Tuure Kilpeläinen ja Samuli Edelmann.

Vaasa Festival 2019, Kuva: Eevamaija Virtanen

– Olen erittäin tyytyväinen festivaalin avauspäivään. Erityisen ylpeä olen tiimistämme, joka toteutti sisäsatamaan upean ja visuaalisesti näyttävän ja viihtyisän usean eri osa-alueen kokonaisuuden niin ruoka, juoma kuin musiikillisen tarjonnan puolesta, promoottori Tommi Mäki kertoo.

– Avauspäivässä kaikki toimi suunnitellusti ilman suurempia haasteita. Myös yleisö oli erittäin hyväkäytöksistä. Viime vuodesta merkittävästi kehitetty Wine Tasting -viinikylä sai niinikään asiakkailta hyvän vastaanoton. Lauantaina odotamme vähintään 6.000 kävijää Vaasa Festivaliin sisäsatamaan, Mäki jatkaa.

Vaasa Festival 2019, Kuva: Eevamaija Virtanen
Vaasa Festival 2019, Kuva: Eevamaija Virtanen

Festivaalin oheistapahtumassa vieraili jo torstaina 1.500 kävijää. Perjantain ja lauantain oheistapahtumiin odotetaan 1.000 – 1.500 päiväkohtaista kävijää. Yhteensä tapahtumapaikat vetävät silloin noin 14.000 katsojaa viikonlopun aikana.

Lauantain festivaalipäivän aloittaa Norjan vuoden 2009 euroviisuvoittaja Alexander Rybak yhdessä Vaasan kaupunginorkesterin kanssa. Vaasaan on myös lauantaina luvattu jopa 30 asteen lämpötiloja joten trooppinen festivaalitunnelma jatkuu. Lauantaina lavalla nähdään myös Neon2, Dingo, Antti Ketonen, Waltteri Torikka sekä TikTakista tuttu Petra.