Kansallinen varoitus julkaistiin – Costa Rica julkaisi kansallisen varoituksen – syynä myrkkyviina?

Ohhoh! · Tim Isokivi

Jopa 19 ihmistä on kuollut nautittuaan alkoholia, jossa on hengenvaarallisia määriä metanolia. Nyt Costa Rican terveyministeriö on julkaissut tapauksia koskevan kansallisen varoituksen.

Terveysministeriön mukaan kuolleet ovat olleet 32-72 -vuotiaita. Kuolleiden uskotaan nauttineen tietämättään väärennettyä alkoholia, jota myytiin erehdyttävästi tunnettuja brändejä muistuttavissa pulloissa.

Viranomaiset ovat sittemmin takavarikoineet noin 30 000 alkoholipulloa, joiden he uskovat sisältävän metanolia. Ihmisiä on kehotettu välttämään esimerkiksi Guaro Montano, Guaro Gran Apache, San Welsh ja Aguardiente Molotov -nimillä myytäviä juomia.

Metanolimyrkytyksen oireita ovat esimerkiksi sekavuus, vatsakivut, näköhäiriöt, päänsärky ja kyvyttömyys liikuttaa lihaksia. Väärentäjät saattavat lisätä sitä juomiin nostaakseen niiden alkoholitasoa.