Baari ryhtyy käyttämään kasvontunnistusta – syy puhuttaa nyt

Digi Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mielipiteitä jakavaa kasvontunnistusteknologiaa saatetaan tulevaisuudessa käyttää yllättävissäkin yhteyksissä. Nyt otsikoihin on noussut lontoolainen cocktailbaari, joka käyttää teknologiaa hyödykseen.

5cc Harrild & Sons -baariin on asennettu kamerat, jotka pitävät kirjaa asiakkaista. Tietokone numeroi DataSparQ-yhtiön kehittelemän kasvontunnistusteknologian avulla jokaisen ravintolaan saapuvan asiakkaan. Sen avulla baarimikko tietää, kenelle tarjoilla seuraavaksi.

Baarin henkilökunnan mukaan teknologia on jo vähentänyt asiakkaiden odotusaikaa. Se helpottaa myös alaikäisten asiakkaiden kitkemistä ravintolasta. Tekoälyn väitetään jopa osaavan arvoida ketkä asiakkaista näyttävät alle 25-vuotiailta, uutisoi Evening Standard.