Iskelmä-Finlandia Vicky Rostille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden 2019 Iskelmä-Finlandia on myönnetty laulajatar Virve ”Vicky” Rostille. Tunnustus kevyen musiikin eteen tehdystä työstä on arvoltaan 10.000 euroa ja sen myöntää vuosittain Nokian kaupunki. Palkinto myönnettiin Tapsan Tahdit -tapahtuman avajaisissa.

– Voittaja on tunnistettavan äänen omaava hurmaava laulajatar, jolla on iso liuta hittejä jo 70-luvulta lähtien. Häneltä taittuu iskelmän lisäksi niin rokki, jatsi kuin soulikin. Kaiken lisäksi hän on karismaattinen esiintyjä, kommentoi palkinnonsaajaa Turkka Mali.

– Olen sydänjuuriani myöten onnellinen ja iloinen tästä kunnianosoituksesta. Saan olla kiitollinen, että olen saanut tehdä työtä, jota rakastan. Saan olla kiitollinen, että olen löytänyt luotettavat ja taitavat työkaverit. Ennen kaikkea saan olla kiitollinen kaikille ihanille ihmisille, jotka yhä edelleen kuuntelevat musaani ja tulevat keikoilleni, Vicky Rosti kommentoi.

Vicky Rostin ura alkoi 15-vuotiaana vuonna 1974. Vuotta myöhemmin Vicky Rosti julkaisi ensimmäisen singlensä ”Siinä ruutia on kun rakastun”, jonka B-puolelta löytynyt ”Kun Chicago kuoli” nousi vuoden soitetuimmaksi kappaleeksi. Rosti julkaisi vielä samana vuonna ensimmäisen albuminsa.

Debyyttilevyä seuranneena vuonna Vickyltä ilmestyi kaksi jättihittiä ”Tuolta saapuu Charlie Brown” ja ”Näinkö aina meille täällä käy”. Elämään jäivät käännöskappaleet kuten ”Jolene”, ”Rahaa, rahaa, rahaa”, ”Oon voimissain” ja ”Menolippu”, mutta potin räjäytti lopulta kuitenkin Euroviisuedustuskappale ”Sata salamaa”.