Poliisin tehovalvonta alkoi – kohteena yksi erityisalue

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Koulujen alkaminen tarkoittaa myös enemmän pieniä jalankulkijoita liikenteen sekaan. Poliisit ovat valvomassa koulutien turvallisuutta ja muistuttamassa autoilijoita liikennesäännöistä. Yleensä jo poliisin läsnäolo riittää lisävalppauteen liikenteessä.

– Loma on ohi ja koulu alkaa! Poliisi on valvomassa, että koulutie on turvallinen. Olemme heti aamusta kiinnittäneet huomiota mm. siihen, että autot pysähtyvät suojatien kohdalla ja että pyöräilijät ja sähköpotkulautailijat eivät aja jalkakäytätävillä. Turvallista koulupäivää, Helsingin poliisilaitos kirjoittaa Facebookissa.

Liikenneturva korostaa, että me aikuiset ovat vastuussa lasten turvallisesta koulumatkasta, jossa tien ylitys on usein se riskialttein kohta.

– Lapsen koulumatka ei koostu pelkistä suojateistä, mutta tien ylitys on monen reitin varrella se paikka, jonka turvallisuus huolettaa eniten. Meidän aikuisten on yhdessä vastattava lasten liikenneturvallisuudesta, riippumatta siitä, ovatko lapset omia vai naapureiden. Haastan kaikki aikuiset toimimaan itse hyvinä esimerkkeinä ja kulkemaan sääntöjen mukaan, tähdentää Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen.

https://www.facebook.com/Helsinginpoliisilaitos/posts/2350431911704996