Hälytyskeskusten linjat käyvät kuumana – syynä kiimaiset siilet

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksan poliisit ovat saaneet viime viikkoina runsain määrin puhelinsoittoja yöaikaan kuuluvista voimakkaista äänistä. Soittajat uskovat niiden asialla olevan seksiä harrastavat naapurit tai loukkaantuneet eläimet.

Viranomaisten mukaan äänien aiheuttajiksi paljastuvat usein kiimaiset siilet. Ne päästävät soidinmenojen aikaan monenlaisia erikoisia ääniä, kuten sähinää, napsahduksia, murinaa, kehräämistä ja jopa voimakasta huutoa.

Eräässä tapauksessa Augsburgin poliisit hälytettiin pysäyttämään tunkeilijoita paikalliseen kouluun. He herättivät oppilaitoksen talonmiehen vain huomatakseen tunkeilijoiden olleen seksiä harrastavia siilejä.

Siilien soidinmenoille on Saksassa jopa oma terminsä, igelkarussell, joka tarkoittaa siilikarusellia. Se käy The Guardian -lehden mukaan vilkkaimmillaan huhti-syyskuun välisenä aikana.