Poliisi luuli linnunkakkaa kokaiiniksi – pidättivät opiskelijan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Jalkapalloa yliopistoliigassa pelaava Shai Werts pidätettiin taannoin kokaiinin hallussapidosta syytettynä. Mies on sittemmin vapautettu syytteistä, sillä aine olikin jotain aivan muuta.

Poliisi pysäytti Georgia Southernin pelinrakentajana toimivan Wertsin ylinopeuden ajamisesta. Miehen auton konepellillä oli valkoista ainetta, jota poliisi epäili kokaiiniksi. Werts vakuutteli sen olevan vain linnun ulostetta.

Poliisin mukaan kentätesti kuitenkin ilmoitti aineen olevan kokaiinia, ja jalkapalloilija pidätettiin huumeiden hallussapidosta ja ylinopeuden ajamisesta syytettynä. Georgia Southern määräsi Wertsin pelikieltoon tapauksen tultua julki.

Aineesta kerätylle näytteelle tehty laboratoriokoe kuitenkin paljasti myöhemmin, ettei kyse ollut vastoin kenttätestin tulosta kokaiinista. Werts on sittemmin palannut Georgia Southernin riveihin läpäistyään huumetestin, uutisoi USA Today.