Lentäjä julistettiin sankariksi Venäjällä – teki onnistuneen pakkolaskun maissipellolle

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ural Airlines -yhtiön lennolla koettiin pelottavia hetkiä pian koneen nousun jälkeen. Moskovan Zukovskijin kentältä noussut kone törmäsi kohti lentäneeseen lokkilaumaan, minkä ansiosta sen moottorit lakkasivat toimimasta.

Lentäjä Damir Yusupov onnistui kuitenkin ohjaamaan koneen turvallisesti alas. Kone teki pakkolaskun Moskovan läheisyydessä sijaitsevalle maissipellolle.

Onnettomuudessa loukkaantui The Guardian -lehden mukaan 55 ihmistä, joista kuusi toimitettiin sairaalahoitoon. Krimin Simferopoliin matkalla olleessa koneessa oli yhteensä 233 matkustajaa.

Paikalliset pitävät kuolonuhreilta välttymistä ihmeenä ja kiittelevät koneen lentäjiä heidän taidoistaan. Tapausta on verrattu vuonna 2009 New Yorkissa sattuneeseen tapaukseen, jossa lentäjä ohjasi US Airwaysin koneen turvallisesti jokeen sen törmättyä hanhiparveen.