Jimmy Kimmelille jättilasku – käytti väestöhälyttimen ääntä luvatta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen telehallintovirasto FCC on lähestynyt ABC-televisiokanavaa mittavilla laskulla. Syynä on väestöhälyttimen sireenin käyttö ilman lupaa Jimmy Kimmel Live -keskusteluohjelmassa.

Hälytyssireenin ääni soi kolmesti Jimmy Kimmel Liven viime lokakuussa esitetyssä sketsissä, jossa vitsailtiin langattomien väestöhälytysten kustannuksella. FCC:n sääntöjen mukaan väestöhälyttimen käyttö on kiellettyä muulloin kuin todellisen vaaran uhatessa sekaannusten välttämiseksi.

The Hollywood Reporter -lehden mukaan ABC-televisiokanava on myöntynyt maksamaan 395,000 dollarin laskun. Vastaavalla, joskin vain 104,000 dollarin hintaisella laskulla lähestyttiin myös The Walking Dead -sarjaa. Väestöhälyttimen ääni kuultiin myös kyseisen sarjan helmikuisessa jaksossa.