Blockfest oli jättimenestys ja JVG lauantain päätähti – katso muhkea kuvakooste lauantailta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen lauantaina Tampereella päättynyt 12. Blockfest-tapahtuma oli menestys niin suomalaisittain kuin kansainvälisestikin mitattuna. Pohjoismaiden suurin hiphop-festivaali tunneloineen ihmetytti myös eilisiä yhdysvaltalaisia vieraita. Erityisen otettuja oli kolmikko Ghostemane, Pouya ja Ski Mask the Slump God, jotka kaikki saapuivat paikalle Floridasta.

Pouya Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Ghostemane Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Ghostemane Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Ghostemane Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Ghostemane Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen

Kolmikon keikoilla olikin eilen hurja meno, ja varsinkin Ghostemane ja Ski Mask the Slump God kiipeilivät vaarallisen oloisesti korkealle lavarakenteisiin kollegojen varoituksista huolimatta. Pit-kulttuuri oli voimissaan, sillä esiintymislavojen eteen syntyi ASAP Rockyn edellispäivän keikan tavoin massiivisia ihmisrykelmiä.

Lauantain viimeisenä esiintyjänä stadionlavalla nähtiin G-Eazy, mutta lauantain ylivoimainen päätähti oli toiseksi viimeisenä stadionilla esiintynyt kotimainen JVG-duo. Pitkän kiertueensa Blockfesteille päättänyt parivaljakko villitsi yleisön hurjaan noin 30 000 ihmisen yhteislauluun loppumattomalla hittiputkellaan. Kappaleista yleisön piiskasivat suurimpaan hurmokseen läpimurtohitti Häissä ja kuluneen kesän ykköshitti Ikuinen vappu.

Blockfest 2019 on siis takana, ja ulkoisesti kaikki sujui mainiosti. Erityisen hyvä päätös oli jättää kakkoslavan virkaa vuosien ajan tehnyt jättiteltta pois Ratinan festaripuistosta ja vaihtaa sen tilalle toinen täysikokoinen festivaalilava. Näin Blockfesteille saatiin kaksi suurta lavaa, jolloin myös kansainväliset tähdet pääsivät oikeuksiinsa, vaikka eivät esiintyneetkään stadionilla.

Gettomasa Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Gettomasa Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Gettomasa Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Kube Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Kube Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Lukas Leon Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
Lukas Leon Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
JVG Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
JVG Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
JVG Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
JVG Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
JVG Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen
JVG Blockfesteillä 2019, Kuva: Santeri Saarinen