Luontoäiti järjesti upean näytöksen – rajuilma time lapse -videona

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Youtube-käyttäjä Roman Ermolenko on kuvannut time lapse -videolle hänen talonsa yläpuolelle nousseen rajuilman. Hän on tehostanut myrskyn mahtia editoimalla videoon mahtipontisen musiikin taustalle.

Videolla nähdään, kuinka kauniin vaaleanpunaisina ilta-auringossa hohtavat pilvet muuttuvat rajuilman seurauksena pikimustiksi. Taivas täyttyy pian salamoinnista ja uhkaavista pilvimassoista. Näky on vaikuttava, vaikka se ei kestäkään videolla kuin 1,5 minuuttia.

Voimakas ukkonen syntyy ukkospilvien sisällä olevien lumirakeiden ja jääneulasten tuottamasta hankaussähköstä, joka sitten purkautuu salamoina. Suomessakin on saatu nauttia loppukesän aikana upeista Luontoäidin järjestämistä valonäytöksistä. Ukkosella on turvallista suojautua sisätiloihin.