Mitä ihmettä? Valtava hirvilauma rynni tiensä naapurustoon

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Oregonin osavaltiossa on kuvattu erikoinen näky, jossa kymmenet hirvet ovat kerääntyneet yhteen. Hirviä näkee harvemmin suurissa laumoissa, mutta videolla ne ovat liikkeellä suurena massana.

Yhdysvaltojen Gearhartissa kuvatulla videolla nähdään, kuinka hirvilauma rynnii asuinalueelle. Videon kuvaaja kertoo, että pikkukylässä on nähty aiemmin noin kymmenen yksilön laumoja, mutta ei koskaan yhtä valtavaa hirviparvea kuin nyt. Kylää ympäröivät metsät tarjoavat erinomaisen elinympäristön suurikokoisille sorkkaeläimille.

Hirvet ovat saattaneet lähteä joukolla liikkeelle parempaa laidunmaata etsien. Hirvet aloittavat hyvissä ajoin talveen valmistautumisen Syksyn kiima-ajan jälkeen hirvet aloittavat ravintovarojen keräämisen talven varalle syömällä ahkerasti kaikkea ravinnoksi kelpaavaa, mutta erityisesti kuitupitoisempia kasveja.