Parisuhde vaatii enemmän tekoja kuin sanoja – näistä merkeistä tunnistat aidon rakkauden

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kaksi ihmistä voi toimia yhdessä saumattomasti ja synkronoidusti. Toisinaan kaksi ihmistä ryhtyy parisuhteeseen vääränlaisten motivaatioiden takia ja suhteen perusta rakentuu valheen päälle. Aidossa parisuhteessa ollaan myös aidosti onnellisia.

On turha varmastikaan kertoa, että jokaisella ihmisellä on oikeus onneen. Kaikki tietävät tämän varmasti. On kuitenkin hyvä muistuttaa, kuinka onni voi rakentua vahvemmaksi toisen ihmisen kanssa. Aidon parisuhteen tunnistaa siitä, että siinä on kemiaa ja se antaa enemmän kuin ottaa. Se on tukipilari, huuman tuottaja ja suuren yhteenkuuluvuuden tunteen antaja.

Jos kumppani ei ole täysillä mukana ja avoin henkilökohtaisista asioistaan, ei suhde voi koskaan olla läpinäkyvän rehellinen. Kumppanin on jaettava ajatuksia ja tunteita, koska muuten häntä on mahdoton oppia tuntemaan. Jos hän salailee menojaan ja pimittää tietoja elämästään, sopii kysyä, miksi hän ei uskalla olla avoin tai mitä hän yrittää salailla. Oletko vain varasijalla?

Toisinaan parisuhde voidaan rakentaa pelkästään kulissin päälle. Seurustelevat kumppanit näyttävät hyvältä toistensa seurasta, heillä on puitteet kunnossa, mutta heiltä puuttuu rakkaus. Läheisyys ja lämpö on läsnä aina, kun ihmiset aidosti välittävät toisistaan. He eivät vain esitä välittävänsä.

Molempien osapuolten on tehtävä alotteita ja pystyttävä keskustelemaan. Kumppanusten on oltava samanarvoisia. Aidossa suhteessa kohtaavat odotukset ja teot. Sanojen ja tyhjien lupausten sijaan asioita tapahtuu konkreettisella tasolla. Ongelmat selvitetään, ja suhde syvenee ja kasvaa. Ei riitä, että oma kumppani on paras kaveri. Hänen on oltava myös elämän suurin rakastaja, luottohenkilö sekä tuki ja turva.