Poliisin 24 tunnin tehovalvonta alkaa huomenna – yksi alue ylitse muiden

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kerroimme eilen poliisin pettyneen ihmisten liikennekäyttäytymiseen koulujen läheisyydessä. Useat autoilijat rikkoivat nopeusrajoituksia. Nyt valvontaa tehostetaan entisestään, kun viranomaiset suorittavat vuorokauden mittaisen nopeusvalvontamaratonin.

Poliisi aloittaa huomenna keskiviikkona aamulla kello 06:00 vuorokauden mittaisen ylinopeusvalvonnan erityisesti kamera-autoja tehokkaasti käyttämällä. Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalaisen mukaan valvonnassa huomioidaan aamun työmatkaliikenne sekä koulujen ja päiväkotien läheisyydessä oleva liikennöinti.

– Työmatkaliikenteessä nopeudet nousevat, kun on totuttu ajamaan kiireellä töihin eikä valvontaa tuohon aikaan kovinkaan paljoa näy. Teemavalvonnalla vaikutetaan tähän liikenteeseen, Heikki Ihalainen sanoo.

Toisena tärkeänä teemana on pitää yllä nopeusrajoitusten huomioimista siellä, missä koululaiset ovat liikkeellä. Poliisilaitokset tekevät valvontaa myös perinteisellä liikennevalvonnalla.