Donald Trumpin mielenterveys huolestuttaa – sanoo olevansa Messias

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tuntuu elävän omassa maailmassaan, johon ei mahdu muita kuin hänen omia mielipiteitään. Hän on ilmaissut usein olevansa oikeassa ja kaikki häntä arvostelevat tai vaihtoehtoisia faktoja esittelevät uutiset ovat valhetta.

Arvostettu The Guardian -lehti on nyt kirjoittanut suorasukaisen artikkelin Yhdysvaltain presidentin epäjohdonmukaisuudesta. Donald Trump kaiketi kuvitteli tosissaan pystyvänsä ostaa toisen valtion alaisuudessa olevan itsehallinnon, eli Tanskalle kuuluvan Grönlannin. Sekä tanskalaiset, grönlantilaiset että eurooppalaiset pitivät miehen puheita aluksi vitsinä. Hän tuntui kuitenkin olevan tosissaan, ja ostoaikeet leimattiin absurdiksi.

Donald Trump perui valtionvierailun Tanskaan ja ihmiset syyttivät presidenttiä kiukuttelusta. Lopulta Trump haukkui Tanskan pääministeri Mette Fredriksenin yhtä inhottavaksi kuin kuin kaikki muutkin politiikassa toimivat naiset. Hänen mukaansa Grönlannin ostoidean haukkuminen järjettömäksi oli todella rumasti tehty, eikä sitä olisi missään nimessä saanut sanoa niin ilkeästi hänelle.

Nyt kaiken arvostelun keskiössä oleva Donald Trump on julistanut, että hän on Valittu. Hän kehui itseään puoli tuntia putkeen lehdistötilaisuudessa ylisanoin verraten itseään Messiakseen. Nimitystä on käytetty Israelin kuninkaista. Donald Trump pitääkin itseään parhaana mahdollisena juutalaisia edustavana presidenttinä. Hän haukkui hiljattain kaikki demokraatteja äänestäneet juutalaiset pettureiksi.