Näissä seksiasennoissa suomalaisille eniten orgasmeja – moni kaipaa vaihtelua makuuhuoneeseen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Seksivälinekauppa Kaalimato on toteuttanut asiakkailleen kyselyn, jossa on tiedusteltu ihmisten suosikkiasentoja seksissä. Samalla on arvioitu, missä asennoissa ihmiset saavat parhaiten orgasmin. Doggy style, eli takaapäin suoritettu yhdyntä on ylivoimaisesti suosituin.

Tutkimuksen mukaan noin neljännes suomalaisista kokee takaapäin tapahtuvan seksin parhaaksi orgasmin kannalta. Sen jälkeen suosituimpia ovat perinteinen lähetyssaarnaaja ja sen erilaiset muodot naisen jalkojen asentoa muutellen. Kolmasosa miehistä kuitenkin laukeaa parhaiten takaapäin harrastettavan seksin aikana.

– Lempiasennot ovat luonnollisesti yksilöllisiä, mutta takaapäin-asennon suuri suosio saattaa johtua ensinnäkin asennon fyysisestä helppoudesta miehelle, kun käsiin ei synny rasitetta ja seksistä voi nauttia sitä myöten rennommin. Toiseksi takaapäin-asennossa näkee myös hyvin oman kumppaninsa, intiimialueet sekä penetraatioliikkeen, jotka saattavat lisätä kiihottumista, Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

– Usein naiset nauttivat sellaisista asennoista, joissa seksuaaliselle stimulaatiolle herkkä klitoris saa kosketusta joko suulla, sormilla tai seksivälineillä. Naisilla G-piste sijaitsee emättimen etuseinämässä ja A-piste kohdunkaulan läheisyydessä, ja joissain asennoissa penis voi osua juuri näihin kohtiin tuottaen suurta mielihyvää. Tyynyn asettaminen selän alle lähetyssaarnaajassa voi auttaa miellyttävän kulman löytämisessä. Perinteisessä lähetyssaarnaajassa ollaan myös kasvokkain ja hyvin lähekkäin, joka on joillekin naisille tärkeä osa seksiä, Lavikainen kertoo.

Tutkimuksen mukaan neljä prosenttia suomalaisnaisista ei kuitenkaan saa orgasmeja missään asennossa – miehistä vastaava osuus on yksi prosentti.

– Kaikki naiset eivät saavuta emätinorgasmeja, mutta saavuttavat sen klitorista stimuloimalla. Jotkut naiset saavat orgasmin, kun klitorista ja emätintä kiihotetaan yhtä aikaa. Toiset naiset saavat orgasmin jollakin muulla tavoin ja jotkut eivät ole kokeneet sitä koskaan. Orgasmin kokemiseen vaikuttavat monet asiat, mutta myös se, miten tärkeänä nainen pitää omaa nautintoaan, Lavikainen sanoo.

Lähes puolet suomalaisista kaipaa seksielämäänsä lisää monipuolisuutta, ja jopa 42 prosenttia kertoo kangistuvansa petipuuhissaan liikaa vanhoihin kaavoihin. Ainoastaan joka neljäs suomalainen kokeilee säännöllisesti uusia asentoja seksikumppaninsa kanssa. Juuri tällaisilla pienillä askeleilla voi saada aikaan uutta intoa ja kokeilunhalua suhteeseen.

– Rutinoituneeseen seksiin voi tuoda lisää leikkimielisyyttä esimerkiksi siirtymällä makuuhuoneesta toisaalle, keksimällä uusia tapoja koskettaa toista, puhumalla tuhmia, pukeutumalla uusiin asuihin tai kokeilemalla jotakin uutta seksivälinettä, Lavikainen sanoo.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että seksin olisi hyvä olla molemmille osapuolille riittävän nautinnollista. Kaikki lähtee siis avoimesta keskusteluyhteydestä kumppanin kanssa.

– Jos omia seksuaalisuuteen liittyviä toiveita on hankala tuoda esille suoraan, erilaiset seksipelit toimivat hyvinä keskustelunavaajina. Samalle pelit tarjoavat uusia ideoita seksiin. Myös esimerkiksi seksivälinesivustojen selaaminen ja tuotearvostelujen lukeminen on hauskaa ajanvietettä yhdessä ja voi helpottaa seksistä keskustelemista, Lavikainen neuvoo.