Voitko todistaa ettei tämä kaupunkia ole olemassa? Voit saada miljoona euroa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Saksalaiskaupunki Bielefeld on ollut jo vuosia erikoisen salaliittoteorian kohteena. Internetissä levinneen väitteen mukaan kaupunkia ei ole todellisuudessa olemassa.

Nyt Bielefeld lupaa miljoonaa euroa kenelle tahansa, joka voi todistaa ettei kaupunkia ole olemassa. Todiste voi olla esimerkiksi kuva, video tai teksti. Sääntöjen mukaan näytön täytyy olla kiistaton.

Erikoinen väite sai vuonna 1993 tietotekniikkaa opiskelleen Achim Heldin internetin keskustelupalstalla aloittamasta vitsistä, jonka tarkoituksena oli pilailla salaliittoteorioiden kustannuksella. Siitä kehittyi nopeasti varhainen internet-meemi.

Nykyään Bielefeld käyttää salaliittoteoriaa jopa hyödykseen mainostaessaan kaupunkia. 300 tuhannen asukkaan Bielefeld sijaitsee Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa noin 340 kilometrin päässä Berliinistä – tai niin ainakin väitetään.