Hämeessä massiivinen huumeratsia: Poliisi takavarikoi nuorilta kannabista ja amfetamiinia

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hämeen poliisilaitoksen kenttävalvontaryhmä teki viime viikonloppuna valvontaiskuja Hämeenlinnassa, Lahdessa ja Riihimäellä. Valvonnassa tehtiin yhteistyötä lasten ja nuorten syrjäytymistä ehkäisevän Ankkuri-tiimin kanssa. Valvonnassa keskityttiin lähinnä nuoriin, mutta kohteena oli myös täysi-ikäisiä huumeiden käyttäjiä ja myyjiä.

Huumausaineiden myyntejä saatiin paljastettua neljä kappaletta. Myyjistä kaksi oli alaikäisiä ja kaksi muuta alle 20-vuotiaita. Kaikkien myyjien oli tarkoitus myydä huumeet käyttäjille, jotka ovat nuoria. Valvonnassa takavarikoitiin kaikkiaan 600 grammaa kannabista ja 75 grammaa amfetamiinia.

Valvontaiskussa kirjattiin yksi törkeä huumausainerikos, 12 huumausainerikosta ja 18 huumausaineen käyttörikosta. Etsintäkuulutettuja tavattiin kuusi. Ampuma-aserikkomuksia kirjattiin kaksi kaksi kappaletta, joista molemmat olivat pippurikaasuja. Yhdessä kotietsinnässä löytyi kaksi kiloa dynamiittia. Lastensuojeluilmoituksia tehtiin toistakymmentä ja olutta kaadettiin maahan 38 tölkillistä. Rattijuoppoja, jotka ajoivat huumeiden vaikutuksen alaisina, jäi kiinni kolme.