Superjättipotti! Siilinjärvelle 92 miljoonan euron lottovoitto

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomeen on tullut viime vuosina useita historiallisen suuria lottovoittoja, ja lista kasvoi nyt yhdellä superjättipotilla. Siilinjärvelle meni nimittäin historiallinen 91 938 695 euron voitto Eurojackpotissa. Se on kaikkien aikojen suurin Eurojackpot-voitto.

Kyseessä oli 50 ihmisen kimppapeli, joten jokaiselle voittajalle napsahtaa tilille 1,84 miljoonaa euroa, mikäli voitto jaetaan tasan. Mikäli samasta perheestä on K-Supermarket Herkkupata -kaupan myymässä kimppalotossa mukana kaksi osallistujaa, tulee perheeseen nyt 3,68 miljoonaa euroa.

Tällainen supervoitto tulee varmasti näkymään pienessä kunnassa tavalla tai toisella. Suomeen on siis aiemminkin osunut Eurojackpot-jättipotteja, sillä vuonna 2018 Loimaalla voitettiin 90 miljoonaa euroa, vuonna 2017 Tampereella voitettiin 87 miljoonaa euroa, vuonna 2014 Espoossa voitettiin 61 miljoonaa euroa ja samana vuonna Akaassa voitettiin 57 miljoonaa euroa.

Tänä kesänä Suomessa on noussut puheenaiheeksi Veikkauksen rooli pelihaittojen lisäämisessä, sillä sen rahapelikoneet aiheuttavat jo 78 prosenttia pelihaitoista. Samaan aikaan esimerkiksi ulkomaiset peliyhtiöt ja nettikasinot aiheuttavat vain murto-osan ongelmista. Tammikuussa Veikkaus ilmoitti siirtävänsä pelejään verkkoon, ja sen myötä aloitetuissa yt-neuvotteluissa ilmoitettiin jopa 400 työpaikan vähentämisestä.

Viime aikoina Veikkauksen rooli Suomessa on asetettu usein kyseenalaiseksi. Sen pitäisi vähentää pelaamisesta aiheutuvia haittoja, mutta samaan aikaan Veikkaus markkinoi pelaamista voimakkaasti. Yhtiön monipoliaseman oikeutus on usein kyseenalaistettu, kun yhtiö houkuttelee pelaamaan pelejä, joiden pelaamisen hillitsemiseen sen monipoliasema perustuu. Nykyinen Veikkaus syntyi, kun Raha-automaattiyhdistys, Fintoto ja silloinen Veikkaus yhdistettiin.