Hurja video: Hanoin liikennekaaos skootterikaaharin silmin

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Skootterit ja mopot ovat suosittu liikenneväline monissa Kaakkois-Aasian maissa, kuten Vietnamissa. Skootterilla huristelu maan suurimpien kaupunkien liikenteessä ei kuitenkaan onnistuisi keneltä tahansa.

Viraalina levinneellä videolla seurataan, miltä Hanoin vilkkaassa liikenteessä pujottelu näyttää skootterin kuljettajan näkökulmasta. Ajajalta vaaditaan tien päällä hyvää keskittymiskykyä ja reaktionopeutta.

Jo vuonna 2017 alun perin julkaistun mutta viime viikkoina uudelleen levinneen videon jakajan mukaan Hanoissa ajaminen ei ole niin pelottavaa, kuin miltä se videolla näyttää. On kuitenkin sanomatta selvää, että liikenteessä pujottelu ja läheltä piti-tilanteet saattaisivat tulla monille länsimaalaisille shokkina.