Miehet paljastavat: ”Näin vatsalihakset muuttivat elämäni”

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Vatsalihakset, eli six pack, voi olla monen ultimaalinen tavoite terveellisten elämäntapojen omaksumisen lisäksi. Etenkin miehet saattavat haikailla maagisten lihasryhmien näkymistä vatsanseudulla. Nyt näkyvät vatsalihakset itselleen treenanneet miehet ovat paljastaneet, kuinka lihasryhmän saavuttaminen on vaikuttanut heidän elämäänsä.

Redditiin on koottu kommentteja miehiltä, joilla näkyy six pack. Yksi vastanneista sanoo suoraan, että vatsalihaksilla ei ole niin paljoa enää vaikutusta kuin hän ensin luuli. Syynä on se, että terveelliset elämäntavat ja säännöllinen lihaskuntoharjoittelu on vaikuttanut myös muun ylävartalon lihasten näkymiseen.

– Sen sijaan olkapäiden, rinnan ja käsivarsien treenaaminen on kohottanut reilusti itsetuntoani. Harvoin eteen tulee tilaisuuksia, jolloin voi ottaa paidan pois vatsalihasten esittelyä varten ilman, että näyttäisi idiootilta, yksi miehistä paljastaa.

Toisin sanoen moni mies pohtii, miksi kiinnittää niin paljon huomiota vatsalihasten näkymiseen, jos niitä ei kuitenkaan näytellä kenellekään. Yksi miehistä kuitenkin muistuttaa, että vatsalihakset vaativat sinnikkäästi treeniä ja periksiantamattomuutta. Jos ne näkyvät, on osoittanut olevansa jossain määrin itsekuria ylläpitävä. Miehet myös myöntävät, että tyttöystävät ovat useimmiten olleet mielissään poikaystäviensä vatsalihaksista.

– Lihasten kasvattamisen jälkeen egoni on noussut taivaisiin, mikä on vaikuttanut myös naisvalintoihini. Olen paljon valikoivampi ja saan aiempaa harvemmin seksiä, yksi vastaajista harmittelee.

Yksi mies sanoo suoraan, että hyvä kunto on yhteydessä parempaan seksielämään. Juoksuharjoittelun aloittamisen ja vatsalihastreenien lisäämisen jälkeen hän pystyy kertomansa mukaan harrastamaan seksiä pidempään ja missä tahansa asennossa. Hänen mukaansa kuumana käyvät naiset myös hyväilevät six pack -vatsaa tavallista enemmän.

Those who were obsessed with getting abs and then got them, how did it effect your life? from AskMen