Nettikauppa mainostaa murtovälineitä Facebookissa: ”Voit nyt avata lukon helposti”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Murtovarkaiden ja lukkoseppien vakiovarusteisiin ovat kautta aikojen lukeutuneet erilaiset tiirikat, joita ensinmainitut käyttävät laittomiin tarkoituksiin ja lukkosepät asiakkaita palvellakseen. Murtovälineet ovat perinteisesti vaihtaneet omistajiaan melko piilossa, mutta nyt sosiaalinen media on tuonut asiaan muutoksen.

Facebookissa nimittäin leviää parhaillaan mainos, jossa myydään kenelle tahansa lukkojen tiirikointiin tarkoitettua laitetta. Mainoksen tekstissä tosin viitataan siihen, että tämä laite kannattaisi ostaa itselleen siltä varalta, että ihminen lukitsee itsensä joskus ulos.

Todellisuudessa kyse on kuitenkin ilmiselvästi mainos, jossa on tarkoitus myydä tuotetta myös rikollisiin tarkoituksiin alle 30 euron hintaan. Ilmaisen toimituksen saa mukaan, kunhan tilaa tiirikkalaitteita vähintään kaksi kappaletta.