Kotimaisen Poissa-elokuvan traileri julkaistiin – kuvattiin 30 eri maassa

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

Kesäkuussa Sodankylän elokuvajuhlilla ensi-iltansa saanut Poissa on ainutlaatuinen suomalainen elokuva, jota tehtiin yhdeksän vuoden ajan. Kuvaukset jatkuivat kolmen vuoden ajan 30 maassa kuudella eri mantereella. Kyseessä on yliluonnollisella elementillä varustettu perhedraama.

Elokuvassa kiteeläinen perheenisä Matti tuntee oravanpyörässä syvää vapaudenkaipuuta ja haluaa pois. Eräänä päivänä toive yllättäen toteutuu, kun hän alkaa teleporttailla ympäri maailmaa. Elokuvan pääosissa nähdään Panu Tuomikko, Eeva Putro ja lapsinäyttelijänä debytoiva Julia Hemmilä. Sivuosia tähdittävät muun muassa Tommi Korpela, Minka Kuustonen, Jon-Jon Geitel ja Jarkko Niemi.

Poissa on ohjaaja Arttu Haglundin ensimmäinen pitkä elokuva. Aiemmin lyhytelokuvia tehnyt Haglund tunnetaan myös lapsille ja nuorille suunnatun Kaikki kuvaa -elokuvakasvatushankkeen tuottajana. Tuotantoyhtiö Amazementin tuottaman elokuvan levittää Black Lion Pictures. Poissa saapuu elokuvateattereihin ympäri maan 29. marraskuuta. Ennen sitä elokuva esitetään syyskuussa ennakkonäytöksenä Rakkautta ja Anarkiaa -festivaalilla.