Vaasassa lapseen törmännyt autoilija ilmottautui poliisille

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Vaasan Palosaaressa eilen kello 12:20 aikaan tapahtuneen lapsen ja henkilöauton välisen törmäyksen autonkuljettaja on ilmoittautunut itse poliisille. Asian tutkinta jatkuu nimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen sekä liikennepako tieliikenteessä.

Henkilöauto törmäsi polkupyörällä suojatietä ylittäneeseen lapseen. Onnettomuustilastojen mukaan yli kolmannes jalankulkijoiden kuolemista ja loukkaantumisista noin puolet tapahtuu suojatiellä. Autoilijoiden on aina kunnioitettava suojatietä, siksi alue on merkattu maalamalla valkoista maalia asvalttiin. Ihmisten liikennekäyttäytyminen on merkittävin syy liikenneonnettomuuksien takana, Liikenneturva muistuttaa.

Autoilijoilla on suuri vastuu suojatiellä, mutta myös pyöräilijät ja jalankulkijat vaikuttavat turvallisuuteensa omilla valinnoillaan. Suojatien tulee olla turvallinen paikka tien ylittämiseen, ja siksi aluetta on arvostettava ja kunnioitettava.