Takaa-ajo päättyi koulun pihaan Vaajakoskella – välitunnilla olleet oppilaat selvisivät säikähdyksellä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Henkilöautoilija lähti poliisipartiota karkuun normaalin liikennepysäytyksen yhteydessä Vaajakosken moottoritiellä eilen. Henkilöauto ajoi poliiseja karkuun ympäri Vaajakoskea. Hän ajoi lopulta Janakan koulun pihaan. Koulun oppilaat olivat välitunnilla.

Ajoneuvosta lähti juosten karkuun kaksi mieshenkilöä. Poliisit saivat miehet kiinni juosten. Autossa oli lisäksi kaksi henkilöä jotka jäivät tapahtumapaikalle.

– Koulun pihalla oli tapahtuma-aikaan ilmeisesti välitunti menossa jonka vuoksi oppilaita oli runsaasti pihamaalla. Oppilaat olivat leikkialueilla, eikä ajoneuvo mennyt tällaisille paikoille. Kuljettaja ajoi koulun pihaan poliisista riippumattomista syistä, eikä poliisipartiolla ollut mahdollisuutta estää koulun pihaan ajamista, Sisä-Suomen poliisista kerrotaan.

Pakenevasta henkilöautosta aiheutui sivullisille vaaraa koulun alueella, mutta kuljettajalla ei ollut vahingoittamistarkoitusta. Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja huumausainerikoksena.

Koulu suoritti omien turvallisuusohjeiden mukaiset toimenpiteet tapahtumapaikalla ja evakuoi pihassa olleet sisätiloihin. Poliisi oli yhteydessä tapahtumapaikalla koulun rehtoriin, joka on luvannut tiedottaa asiasta oppilaiden vanhempia Wilma-järjestelmän kautta.