Ole ystävällinen – vaikuttaa myös omaan terveyteen

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Psykologi Emma Gray on vakuuttunut, että ihmisen käytöksellä muita kohtaan on suuresti vaikutusta myös hänen omaan hyvinvointiinsa. Tökerösti muita ihmisiä kohtaan käyttäytyvällä henkilöllä on usein omat asiat viturallaan.

Ihmiset voivat olla eri mieltä asioista. Kaikkien ei tarvitse ymmärtää toisiaan. Jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä. Olipa kyse mistä tahansa asiasta, ei se kuitenkaan estä olemasta kunnioittava ja ystävällinen toista henkilöä kohtaan. Ystävällisyys kumpuaa aidosta halusta välittää toisen ihmisen hyvinvoinnista.

Ystävällinen käytös vähentää verenpainetta ja edistään verenkiertoa sen vapauttamisen hormonien ja molekyylien ansiosta. Se vaikuttaa sydämen toimintaan myönteisesti ja suojelee kehoa erilaisilta tulehdustiloilta – kuten masennukselta. Auttajalle tulee usein yhtä hyvä olo kuin autetulle henkilölle.

Sof & Gentle -kosmetiikkabrändi on aloittanut kampanjan, jossa ihmiset haastetaan olemaan kilttejä ja ystävällisiä toisilleen. Sen avulla voi saada uutta voimaa myös omaan elämään. Vaikka kampanja on käynnissä Yhdistyneessä kuningaskunnassa, voi jokainen suomalainen ottaa myös vinkistä vaarin. Tervehdi, kiitä, tarjoa apua ja kunnioita.