Vain maalaishäissä: Hääparin päälle onnea suoraan puimurista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Espanjalaisissa maalaishäissä on päätetty ottaa järeämmät keinot käyttöön perinteisen riisin heittämisen sijaan. Kirkosta ulos astellut tuore aviopari joutui puimurin tyhjennystorven sisällön kohteeksi.

Twitteriin julkaistulla videolla nähdään, kuinka vastavihitty pariskunta astuu häävieraiden eteen kirkon ovista. Yleisö alkaa heittää onnea tuottavaa viljaa ja riisiä heidän päälleen, kunnes yksi vieraista käynnistää sivutiellä olevan peltotyökoneen. Sitten alkaa todellinen syöksytys.

Sekä hääpari että juhlaseurue juoksevat syöksytorven lastin alta karkuun. Riisin heittäminen symboloi muinaista hedelmällisyysrituaalia. Nykyisin se on korvattu monin paikoin ruusun terälehdillä tai saippuakuplilla.