Koulun arkkitehtuuri suojaa nyt massamurhaajilta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on ollut tänä vuonna elokuun loppuun mennessä yhteensä 297 joukkoampumista, eli 1,2 per päivä. Kahdeksan kuukauden aikana massamurhissa on kuollut yhteensä 335 ihmistä ja 1.219 on haavoittunut. Joukkoampumisista reilu parikymmentä on tapahtunut kouluissa ja oppilaitoksissa.

Syyskuun aikana Yhdysvalloissa on tehty kuusi massamurhaa lisää, ja niissä on kuollut seitsemän ihmistä. Nyt Michiganin Fruitportissa on rakennettu lukio, jonka arkkitehtuurissa ja suunnittelussa on edetty turvallisuusnäkökulmasta. Noin 48 miljoonaa dollaria maksanut hanke on pakollinen, mikäli haluaa taata koulua käyvien lasten turvallisuuden.

Rakennuksessa on turvapaikkoja, suojaavia seiniä ja leveitä käytäviä. Kaikki oppilaiden kaapit ja lokerot on isossa aulassa ahtaiden käytävien sijaan, jotta henkilökunta pystyy tarkkailla oppilaita yhdellä silmäyksellä. Ikkunoissa on luodinkestävät lasit ja automaattinen palo-ovien lukitusjärjestelmä.