Michael Schumacher viety kantasoluhoitoon pariisilaiseen sairaalaan

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaikkien aikojen menestynein Formula 1 -kuljettaja Michael Schumacher joutui vuonna 2013 vakavaan lasketteluonnettomuuteen. Tähden tarkkaa terveydentilaa ei ole paljastettu, mutta hänen uskotaan kärsivän aivovauriosta.

Nyt Schumacher on Le Parisien -lehden mukaan siirretty Pariisin Georges-Pompidoun sairaalaan. Siellä hänelle on määrä suorittaa kantasolusiirto arvostetun ranskalaiskirurgi Philippe Menaschen johdolla. Toimenpiteessä vahingoittuneet solut korvataan luuytimestä peräisin olevilla terveillä soluilla.

Toimenpiteestä ei ole paljastettu tarkempia yksityiskohtia. Shumacherin kerrotaan kuitenkin olleen kantasoluhoidossa George-Pompidoun sairaalassa ainakin kaksi kertaa aikaisemmin peitenimen turvin.

Schumacher saatettiin onnettomuutensa jälkeen kuuden kuukauden keinotekoiseen koomaan. Vuodesta 2014 häntä on hoidettu kotonaan Genevenjärven rannalla. Vain harvat ja valitut pääsevät näkemään Formula 1 -kuljettajaa.