Älä koskaan googlaa taudin oireita – nyt siitä on tehty kappale

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Siinä missä ennen selattiin lääkärikirjaa erilaisten sairauksien arvioimisessa, käyttävät ihmiset nykyisin Googlea apuna määrittäessään hyvinvointiaan. Eräs nainen järkyttyi kerran huomatessaan kaikkien oireidensa sopivan lähestyvään kuolemaan.

Hän ei kuitenkaan ollut kuolemassa, vaan poti tavallista syysväsymystä. Nyt Henrik Widegren on tehnyt kappaleen, jonka ainoana viestinä on unohtaa Google erilaisia tauteja tai oireita määritellessään. Ihmiset potevat herkästi luulosairauksia Googlea lukiessaan.

Ruotsalainen yhtye laulaa kappaleessa, että kuume ja punoitus tarkoittaa Googlen mukaan Ebola-virusta ja yskä tuberkuloosia. Videota on katsottu Youtubessa lähes 800.000 kertaa. Henrik Widegrenin albumin nimi on Medical Melodies And Surgical Songs.