Kuukautissovellukset vuotavat – intiimitietoja päätyy Facebookille

Digi Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Erilaiset kuukautissovellukset helpottavat miljoonien naisten arkea ympäri maailman. Valitettavasti sovelluksissa voi olla myös synkempi puoli. Kuukautissovellukset keräävät dataa muun muassa kuukautisten alamis- ja päättymispäivistä, terveydestä, mielialoista ja seksielämästä.

Osa sovelluksista luovuttaa tietoja eteenpäin Facebookille ja siellä mainostaville tahoille. Privacy International -järjestön raportin mukaan tietoja jakavat eteenpäin esimerkiksi suositut MIA Fem ja Maya -sovellukset. Pelkästään Mayaa on ladattu Google Playsta yli viisi miljoonaa kertaa.

Sovellusten käyttäjien mielialat kiinnostavat käyttäjiä, sillä niitä voidaan käyttää hyväksi kohdennetussa mainonnassa. Facebook on sittemmin ilmoittanut Buzzfeedille olevansa yhteydessä sovellusten kehittäjiin selvittääkseen, onko käyttöehtoja rikottu.