New York kielsi maustetut sähkötupakat: ”Sähkötupakointi on vaarallista”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Sähkötupakat ovat yleistyneet nopeasti muutamassa vuodessa Suomessa ja muualla maailmassa. Tuotteiden haitoista on ollut välillä suuriakin erimielisyyksiä, joiden myötä sähkötupakat on kielletty usein siellä missä muukin tupakointi. Nyt Yhdysvalloissa on tehty merkittävä päätös sähkötupakoinnin vähentämiseksi kieltämiseksi.

New Yorkin osavaltion kuvernööri Andrew Cuomo allekirjoitti eilen lain, joka kieltää maustetut sähkötupakat ja niihin liittyvät välineet. Osavaltiossa on pyritty jo pitkään estämään sähkötupakan päätyminen lasten ja nuorten käsiin, ja tuore laki on yksi askel siihen suuntaan. Monet sähkötupakan makuvaihtoehdoista on suunnattu nuorille. Kuvernöörillä oli päätökselle selkeät perusteet.

– Sähkötupakointi on vaarallista. Se saa nuoret jäämään koukkuun tupakointiin jo hyvin nuorella iällä. Emme tiedä näiden tuotteiden käyttämisen pitkän aikavälin terveysvaikutuksista, Andrew Cuomo totesi sunnuntaina lehdistötilaisuudessa.