Tuleeko rakkaus silloin kun vähiten odottaa? Vastaus: Kyllä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Eräs nykymaailman pinnalliseen deittailukulttuuriin kyllästynyt nainen päätti, että keskittää jokaisen energianrippeensä pelkästään omaan hyvinvointiinsa. Hän halusi tehdä elämästään onnellista ilman, että hakisi itselleen väliaikaista seuraa esimerkiksi treffisovellusten avulla. Sitten se kolahti – aito rakkaus.

Moni on huomannut löytävänsä asioita aina silloin, kun lopettaa niiden etsimisen. Olipa kyse kadonneista silmälaseista, oikeanlaisista saapikkaista tai uudesta työpaikasta. Yhtäkkiä huomaa, että eteen aukeaa mahdollisuus täyttää haaveensa. Tämä pätee usein myös rakkauteen.

Ideana on se, että ei sulje silmiään ja jättää mahdollisuuden auki. Rakkaus perustuu henkilökemioihin ja tunteisiin, jolloin aktiivinen etsiminen saattaa sumentaa arvostelukykyä. Ihminen voi etsiä jotain, mitä ei ole oikeasti edes olemassa. Jos antaa kohtalon johdatella enemmän, saattaa etsimänsä löytää paikasta, josta ei olisi osannut aiemmin edes katsoa.

Alussa esitelty nainen teki päätöksen, että keskittyy itseensä ja omaan hyvinvointiinsa. Hän ymmärsi tekevänsä itsestään eheän ilman toista henkilöä. Sitten yllättäen hänen elämäänsä saapui rakkaus, joka täydensi jo olemassa olevaa onnea sen sijaan, että olisi ollut sen koko perusta. Kannattaa antaa mahdollisuus ilman aktiivista etsintää.