Historiallisen Mersun myynti-ilmoituksesta nettihitti: ”Oman elämänsä Folke Westille”

Autot Matkailu · Stara.fi

Suomessa myydään vuosittain valtava määrä ajoneuvoja, ja ajoittain kymmenientuhansien ilmoitusten joukosta nousee esiin poikkeuksellisen osuvia. Parhaillaan sosiaalisessa mediassa leviää jo myydyn Mercedes-Benzin pakettiauton ilmoitus, joka hakee vertaistaan.

Kyse on peräti 50-vuotiaasta Mercedes-Benz 406 -autosta, joka on joskus ammoisina aikoina muunnettu asuntoautoksi ja sen jälkeen kiertänyt maailmaa enemmän kuin moni auto koskaan. Taannoin sillä ajettiin nimittäin Ivalosta Afrikkaan ja sieltä Gibraltarin kautta Nordkappiin peräti 12.500 kilometriä yhdellä reissulla. Ilmastointilaitteen virkaa tekee täysikokoinen ilmalämpöpumppu.

Huutokaupat.com

– Tässäpä oman elämänsä Folke Westille loihakka asuntomallin Mersu! Tai miksei firmalle mainosautoksi, ensiasunnoksi, kirkonkylälle jäätelökojuksi, kultavaltaukselle ränniksi, savottakämpäksi tukkijätkille, taukotuvaksi isommalleki virmalle tai hirvitorniksi kepin nokkaan naapurin mettään, ilmoituksessa kuvaillaan.

– Ei ole mikkään nykyajan uretaani-kuttaperkkamuovikippo vaan kestää rymmyyttää huonompaaki mökkitietäki ni kovaa ku pää kestää, kirjaimellisesti ku latijouset sinkoaa ukkoja lattian ja katon väliä. Eikä muuten sytyttele vikavaloja tai mene hiukkaspöntöt eikä vessanpöntöt tukkoon, huussi on missä vaan ku kyykistyy, ottaa vetokoukusta kiini ja pinnistää.

– Vakionopeudensäädin/käsikaasu on tehty kirveellä ukin vanhoista karvalankku-puusuksista joilla on kävelty aina ylämäkkeen ja juostu alamäkkeen. Samoista suksista on tehty ikkunoitten lukkolaitteetki, lisäksi joka ovesta luonnollisesti löytyy sisäpuolelta ulkohuussin rookit ni eipä pääse epärehelliset vieraat pirttiin.

Lue koko ilmoitus tästä.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.