Pankkihuijaus leviää verkossa – älä anna pankkitietojasi rikollisille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisilta on yritetty huijata rahaa verkossa lähes yhtä pitkään kuin internet on ollut olemassa. Tilanne ei ole muuttunut mihinkään, sillä huijarit vaanivat yhä edelleen uhrejaan niin sähköpostitse kuin muissakin kanavissa. Parhaillaan S-pankin asiakkailta kalastellaan tietoja sähköposteilla.

Vähintään tuhannet suomalaiset ovat saaneet viime päivinä sähköpostin, jossa väitetään, että asiakkaan tulee tehdä päivitys verkkopankkiin ennen direktiivin voimaantuloa. Mikäli käyttäjä niin tekee, päätyvät hänen pankkitietonsa suoraan rikollisten käsiin, koska kyse on yksinkertaisesti huijauksesta.

– Uusi Eurooppalainen pankkidirektiivi uudistaa verkkopalveluiden käytön, direktiivi velvoittaa luopumaan tunnuslukulistoista ja korteista vuoden 2020 alkuun mennessä. Asiakaamme on tehtävä alustava päivitys ennen direktiivin voimaantuloa, huijareiden viestissä todetaan.

Tällaisissa viesteissä olevia linkkejä ei tule koskaan klikata saati antaa niiden mukaisesti pankkitietojaan.