Nainen oli menettää sormensa – sai lihansyöjäbakteerin kynsisalongista

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Tennesseessä asuva nainen on joutunut käymään kolmessa leikkauksessa vaarallisen bakteerin vuoksi. Se tarttui häneen kynsisalongissa. Jayne Sharpia oli vahingossa pistetty peulakoon manikyyrin aikana.

Pari päivää myöhemmin peukalo alkoi sykkiä ja nainen tunsi olonsa huonovointiseksi. Hän epäili saaneensa flunssan. Sharpin käsi alkoi turvota, ja lääkäri totesi hänen kärsivän A-streptokokkibakteerin aiheuttamasta pehmytkudoksen tulehduksesta, nekrotisoivasta faskiittista. Vaiva voi olla pahimmillaan hengenvaarallinen.

Lihansyöjäbakteerin aiheuttama tulehdus onnistuttiin parantamaan poistamalla palan Sharpin peukalosta. Newsweek-lehden mukaan nainen olisi voinut menettää sormensa tai koko käntensä, mikäli sairautta ei olisi diagnosoitu ajoissa.