Uskotko korviasi? Mies matkii eläinten ääniä hämmästyttävän aidosti

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Joidenkin ihmisten imitointitaito lyö ällikältä. Esimerkkinä mainittakoon lähes kaikkia maailman ääniä ansioikkaasti matkiva Poliisiopisto-elokuvista tuttu moottoriturpa Michael Winslow.

Nettivideolla kuullaan erään toisen miehen taidonnäyte, kun hän panee äänijänteensä töihin erilaisia eläimiä matkiessaan. Mies kuulostaa maatilalta matkiessaan kanoja ja lampaita. Linnunäänet kuulostavat myös aidoilta etenkin, jos kääntää katseen pois videosta miehen ääntelyn ajaksi.

Videon äänet ja miehen taito vetoaa myös lintumaailman kuuntelijoihin, sillä pikkulintu saapui uteliaana katselemaan ikkunan taakse, kun teimme tätä artikkelia ja katsoimme videota. Äänet kaiketi kantautuivat avonaisesta ikkunasta myös linnun korviin ja se lennähti katsomaan, mistä erikoinen laulu oli peräisin. Miehen suorittama maukuminen ei sen sijaan saanut mitään reaktiota aikaiseksi oikeissa kissoissa. Tosin ne nukkuivat, eivätkä ole silloin kiinnostuneet mistään muustakaan.