Kiehtova taidonnäyte timelapse-videolle: Stadion muuttuu jalkapallokentäksi konsertin jälkeen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Urheiluareenoita käytetään harvemmin ainoastaan urheilukilpailujen järjestämiseen. Monet stadionit toimivat myös muiden suurten yleisötapahtumien, kuten konserttien tapahtumapaikkoina.

Hollantilainen Youtube-video paljastaa, kuinka Amsterdamin Johan Cruijff -areena muutetaan jälleen jalkapallokentäksi U2-yhtyeen jättikonsertin jälkeen. Aikaa areenan muuttamiseen on vain kolme päivää, joten urakkaan vaaditaan runsaasti työntekijöitä.

Työt alkavat miltei heti konsertin päättymisen jälkeen. Nurmikkoa ei suinkaan kasvateta kentälle uudelleen, vaan se asetetaan koneiden avulla rullattavina levyinä. Jo 43 tuntia konsertin päättymisen jälkeen kenttä on valmis harjoitusottelua varten.