Taksin hinnasta riitaa Tampereella – mies repi valomerkin auton katolta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Lain mukaan taksien on ilmoitettava kyydin hinnoitteluperusteesta. Taksamittari ei ole kuitenkaan pakollinen, mikäli hinnasta sovitaan erikseen. Taksimatkan hinta on kuitenkin ilmoitettava aina, jos matka maksaa yli 100 euroa, ja vastuu siitä on palvelun tarjoajalla.

Toisinaan erimielisyyksiä syntyy pienemmistä summista kuljettajan ja asiakkaan välille. Sisä-Suomen poliisi kertoo, että 26-vuotias mies on epäiltynä vahingonteosta, joka tapahtui varhain keskiviikkoaamuna kello 05:00 aikaan.

Mies oli kahden seuralaisensa kanssa ottanut taksikyydin Tampereen Keskustorilta kohti kaugungin läntistä osaa. Jo alkumatkan aikana oli alkanut riita kyydin hinnasta, jolloin taksinkuljettaja oli joutunut palaamaan takaisin lähtöpaikkaan.

Keskustorilla hinnan selvittäminen eteni fyysiseksi. Asiakas oli tarttunut kiinni auton katolla olleeseen taksikylttiin ja repäissyt sen irti. Tapahtumia tutkitaan muun muassa vahingontekona.