Torstaina suruliputus koko maassa – kunnioitetaan Kuopion uhreja

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Sisäministeriö on määrännyt valtion virastot ja laitokset suruliputtamaan Kuopiossa tapahtuneen kouluhyökkäyksen johdosta torstaina 3. lokakuuta.2019. Koko maan toivotaan yhtyvän suruliputukseen.

Suruliputus alkaa kello 8:00 ja päättyy auringon laskiessa. Kuopiossa sijaitsevassa Savon ammattiopistossa tapahtui eilen koulupuukotus. Koulun miespuolinen oppilas saapui kauppakeskus Hermanin tiloissa sijainneeseen oppilaitokseen sapelin kanssa ja tappoi yhden naispuolisen henkilön. Lisäksi hän haavoitti kymmentä, joista kaksi on loukkaantunut vakavasti.

Tekijää epäillään murhan yrityksestä sekä useista muista väkivaltarikoksista sekä niiden yrityksistä. Rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä ja KRP tutkii asiaa. Epäilty on syntyperäinen Suomen kansalainen. Epäillyllä oli hallussaan teräaseen lisäksi myös ampuma-ase.